HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Mikipapa: Tisztelt Blogoló!!Pirosról nem vált sárgára,csak piros+sárgára!!Sárgára a zöld után vált.Vagy piro... (2010.10.20. 22:45) Sárgán áthajtani tilos

2010.02.09. 16:24 Ebony&Irony

Fika-túra

Mostanában alkalmam nyílt jó néhány ügynökséggel beszélni, miközben próbálom kialakítani azt a gárdát, akivel aztán hosszútávon együtt tudunk dolgozni. A döntés látszólag nagyon egyszerű lenne, hiszen két paraméternek kell megfelelniük.

Egyfelől nem árt, ha egy hullámhosszon vagyunk, könnyen megértjük egymást, így sok időt és bosszúságot meg lehet spórolni. Nehezíti azonban a kérdést, hogy ügyesen felismerve a marketing területen a (szingli) nők felülreprezentáltságát, az utóbbi időben elszaporodtak a fiatal, sikeres (-nek látszó) férfiak az ügynökségi oldalon. És bevallom, igazán nehezen veszem rá magam, hogy szakmai alapon döntve a világító kék szemű András és kaján mosolyú Ádám helyett előnyben részesítsem a kitérdesedett kordnadrágjában elémcsoszogó Zsuzsit és bandáját. 

Másfelől pedig fontos, hogy az adott ügynökség milyen versenyelőnyökkel rendelkezik. (A tesztoszteron felhő sűrűségén felül, persze.) Ilyenkor az ember elvárná, hogy érkezik a magukat felmagasztaló tulajdonságok áradata olcsó árukat, minőségüket, korábbi munkáik sikerességét illetően. Egyik ügynökség jobb, mint a másik, várnánk.
 

Mit kapok valójában? Széles listát arról, hogy a piacon rajtuk kívül mindenki más miért egy gazember, szakmai nulla, és látszólagos eredményeik milyen csalásoknak az eredménye. Mindeközben róluk addig nem sokat tudok meg, amíg el nem megyek egy konkurensükhöz, hogy az kedvére pocskondiázza őket. Nehéz átlátni az önfeledt fikázáson és meghozni végül a döntést. De hiába választom végül ’A’ ügynökséget annak reményében, hogy kálváriám végre véget ért, és most már dolgozhatunk együtt happily ever after. A kikosarazott ’B’ ügynökség ilyenkor azonnal érzelmi zsarolásba kezd, és szívfacsaró történeteiket követően este csak 2 whiskey-kóla után tudok nyugovóra térni.  Majd látván, hogy ez a stratégia sem válik be, végképp bevágják a durcát és olyan kellemetlen hangnemben válunk el, hogy biztos, hogy soha többet hallani sem akarok róluk, és másoknak sem fogom ajánlani őket. Éljen a profizmus!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mutyiland.blog.hu/api/trackback/id/tr191743031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása